Izvor:
06.05.2016 u 16:46
0

ROTKVICE: Saznajte lekovita dejstva ovog ljutkastog povrća

Male crvene bobice često se nalaze na našoj trpezi, ali mnogi nikada nisu razmišljali o njima kao izuzetno lekovitim namirnicama. Iako se često koriste u dekorativne svrhe, valjalo bi svakoga dana pojesti bar 3-5 rotkvica, a ne samo ostaviti ih da se osuše.

Sto grama rotkvica sadrži svega 16 kalorija, što mnogo znači onima koji žele da održavaju svoju telesnu težinu. Takođe, u sebi sadrže vitamin C, selen, kalijum i folnu kiselinu.

Rotkvice imaju antigljivična i antibakterijska svojstva i pomaže kod bolesti disajnih organa, posebno astme i kašlja.

Odličan su lek i u borbi protiv žutice, jer normalizuje proizvodnju bilirubina. Takođe, pomaže u lečenju nekoliko vrsta raka, najčešće debelog creva, grla i bubrega.

Međutim, ono što malo ljudi zna, jeste da sok od rotkvica može da bude, i te kako, lekovit. Odličan je za regulisanje probave, žučnog mehura i hemoroida. Čisti bubrege, urinarni trakt i uklanja višak tečnosti iz organizma.

Prema tome, kupujte ih češće, očistite, stavljajte u vodu i konzumirajte uz svaki obrok!

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter