Izvor:
21.06.2019 u 08:41
0

VAŠE TELO VAM PORUČUJE: Svaki emocionalni problem se manifestuje na vaše zdravlje! Evo i kako!

Naše telo priča priču o emocijama i mislima koje imamo u glavi. Kad ne znamo da iskažemo negativne emocije i kada ih ne rešavamo na vreme, one se manifestuju kroz probleme sa telom.

Evo nekoliko posledica koje zadržavanje negativnih emocija može da proizvede na našem telu.

Strah može da izazove različite oblike alergija i dermatitisa. Neki istraživači tvrde da obične alergijske reakcije mogu biti povezane sa zdravljem psihe čoveka. Visoka temperatura i astma takođe mogu biti izazvane stresom i sličnim psihičkim poteškoćama.

Problemi sa emocijama i stres mogu da izazovu stomačne probleme. Naš stomak kontroliše veoma kompleksan sistem, a stres koji nam život svakodnevno servira može izazvati probleme sa probavom. Ljudi vrlo često odgađaju rešavanje internih problema i onda pate od ovakvih komplikacija.

Samokritike i strahovi sa sobom donose jake glavobolje i migrene. Ove dve stavke, kao i nisko samopouzdanje i unutrašnji problemi mogu da prouzrokuju stres i uznemirenost, što sa sobom donosi i osećaj poniženosti i potrebu da radite još više da biste bili dovoljno dobri. Sve ovo stvara previše pritiska i informacija u vašoj glavi, zbog čega se javljaju glavobolje i migrene.

Depresija i anksioznost prizivaju srčane probleme. Ukoliko ste često nervozni, razgovarajte sa lekarom, takvi problemi mogu da izazovu probleme sa srcem.

Da biste izbegli sve ovo, posetite psihologa i pokušajte da nađete srž vaših problema. To će vam pomoći da rešite kompletnu situaciju i rešite se posledica koje ti problemi i komplikacije stvaraju na vašem telu. Takođe se preporučuje meditacija koja će vas smiriti i pomoći vam da razbistrite misli.

Izvor: B92
Foto: Twitter/MagicusInfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter