Izvor:
23.06.2019 u 13:42
0

SAZNAJTE KOJI VAM VITAMINI NEDOSTAJU: Ovo su simptomi nedostatka vitamina!

Potrebno je samo malo obratiti pažnju na signale koje nam telo šalje da bismo znali šta je to čime ga uništavamo.

Vitamini i minerali su nešto bez čega je funkcionisanje organizma ugroženo i zbog toga treba pratiti specifične znake koji upućuju na to.

Simptomi nedostatka vitamina A su: suve oči, noćno slepilo, suvi skalp i dijareja. Šargarepa, bundeva, tuna i batat su namirnice koje, ukoliko se često konzumiraju, mogu da obezbede dovoljno tog vitamina.

Vitamin C se nalazi u citrusima: limunu, grejpfrutu, mandarinama, pomorandžama. Za zdrav organizam je potrebno uneti 85mg vitamina C dnevno. Simptomi koji ukazuju da ne unosite ovu preporučenu količinu jesu slabo zarastanje rana, upala desni, depresija, sklonost ka modricama, povišen krvni pritisak i krvarenje desni ili nosa.

Dugotrajni nedostatak vitamina D utiče na kvalitet kostiju, imunitet, a dovodi i do pojave, slične aknama, na bedrima, rukama, obrazima i zadnjici. Treba izbegavati hranu koja sadrži zasićene mast i zameniti je ribom i bademima.

Ispucale usne, problem sa kosom poput opadanja i lošeg kvaliteta, crvenilo su znaci da nema dovoljno vitamina B. Ovo je vitamin koji mora svakodnevno da se unosi, jer su simptomi vidljivi odmah, a nalazi se u mahunarkama, crvenom mesu, jajima.

Izvor: B92
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter