OBRATITE PAŽNJU: Ove promene na telu mogu da ukazuju na ozbiljne bolesti! (FOTO)
Neke bolesti su podmukle i jako je teško uočiti simptome. Ponekad zanemarujemo promene koje se dešavaju na telu verujući da se radi o bezazlenim stvarima, međutim upravo ti znakovi mogu da budu pokazatelji nekih vrlo ozbiljnih oboljenja.

Lunije koje liče na posekotine na jeziku

Ukolko uz ove primete i oticanje jezika to može da bude rezultat bezazlenih stvari, poput dehidracija. Međutim, ako imate i druge simptome, poput bolova, grčeva, gubitka kose, niskog krvnog pritiska i modrica, to može biti znak poremećaja štitne žlezde.

Crna linija na noktima

Nokti vrlo često mogu puno da otkriju o zdravlju. Ako primetite bilo kakve promene u njihovoj strukturi ili boji, trebalo bi to da proverite. Tamne vertikalne linije su jedna od njih i mogu biti znak melanoma. Ako se ne sećate da ste povredili nokat ili nemate neko očigledno objašnjenje zašto vam deo oko noktiju krvari i kako je nastala tamna linija, obratite se specijalisti.

Tamnija i zadebljana koža

Ako na mestima gde se koža bora, kao što je vrat ili pazuh, primetite smeđe ili žute mrlje, ne zanemarujte ovaj znak, jer bi mogao da bude rezultat insulinske rezistencije i ovo zahteva detaljnije ispitivanje. Insulinska rezistencija može da dodvede do pojave dijabetesa tipa 2.

Bubuljice na bradi i liniji vilice

Pod kožom se nalazi veliki broj sitnih žlezda koje proizvode prirodna ulja za održavanje kože u dobrom stanju, a ta ulja se kreću kroz pore. Kada iz nekog razloga ove žlezde proizvode  više ulja nego što koža može da podnese, pore se začepljuju.

Za žene, bubuljica duž vilice mogu da signaliziraju hormonsku neravnotežu.

Izvor:kurir/stil.rs
Foto:printscreen/freestock

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro