Izvor:
09.10.2019 u 14:37
0

NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Fruktoza se povezuje sa bolestima srca i bubrega?

Ni prirodni šećeri iz voća nisu u potpunosti neškodljivi, kako se obično misli. Dobro poznata fruktoza se povezuje sa bolestima srca i bubrega, demencijom, hipertenzijom, pa čak i kancerom, naglašavaju naučnici sa Univerziteta Bandor iz Velsa. Fruktoza se, inače, umesto belog šećera dodaje hrani.

Najnovija istraživanja pokazuju i da veće količine prirodnih sokova potpomažu razvoj karcinoma debelog creva. Ogromna količina šećera u čaši svežeg soka može, ako se nekontrolisano konzumira, da dovede i do gojaznosti, zbog čega se ne preporučuje više od 150 ml dnevno.

Velika količina fruktoze može da naškodi i jetri jer je preopterećuje. Prirodni šećer povezuje se i sa nakupljanjem proteina beta-amiloida u mozgu, koji se smatraju odgovornim za nastanak Alchajmerove bolesti.

Izvor: Nadlanu.com
Foto: Pixabay.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter