Izvor:
01.11.2016 u 20:25
0

Lekari otkrivaju: Samo jedna mešavina otpuši nos bolje od kapi!

Tek je početak oktobra, a ja ležim u krevetu ispod jorgana sa čašom vrelog čaja u ruci. I tako smenjujem napitke – limun, čaj, karamelizovano mleko za grlo, vruća supa…

Međutim, ono što me muči je zapušen nos, koji stvara dosadnu neprijatnost, a kada ne možemo normalno da dišemo – onda zaista osećamo da smo u problemu.

Ja nekako sve lako podnosim – izguram temperaturu, bol u grlu prestane za dan-dva, ali zapušen nos je najteže pobediti. Kapi za nos nisu uvek delotvorne i najčešće kasnije stvaraju zavisnost, pa ima onih koji ih koriste i kada je sve u redu.

E, sada… Kako su roditelji uvek tu da nas posavetuju, a mi ih baš retko poslušamo, odlučila sam da uradim upravo ono što mi je mama rekla. Dakle, poslušala sam je jer više nisam znala šta ću sa začepljenim nosem koji mi ne dozvoljava da normalno dišem.

Sve što vam je potrebno za ovu mešavinu su:

voda

morska so

Način primene:

U šoljicu pomešajte vodu i pola kašičice krupne morske soli. Lepo je razmutite u vodi, a zatim se nagnite nad lavaboom.

U jednu ruku sipajte mešavinu vode i soli i zatim kroz nozdrve naizmenično ušmrkavajte vodu, tako što ćete drugu nozdrvu začepiti prstom.

Osetićete kako vam slana voda prolazi kroz nozdrve i grlo i imaćete potrebu da ispljunete.

To je najprirodniji način da nos otpušite bez odlaska u apoteku.

Izvor: Lepotica i zdravlje
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter