Izvor:
30.11.2019 u 12:34
0

MALE CAKE ZA BEZBOLNIJI CIKLUS Primenite ove savete i ONI DANI će proći u šali

Menstruacija je sastavni deo života svake žene, a najbolji način da je podnesete što bezbolnije jeste da upoznate bolje svoje telo i sve ono što menstruacija nosi sa sobom. Sve žene znaju koliko predmenstrualni simptomi mogu biti iritirajući i bolni.

Sedam dana pre očekivane menstruacije žene postaju razdražljive i nervozne, a onda telo počinje sve više da im se širi, tako da pred samu menstruaciju one imaju osećaj da su se pretvorile u balon. Zatim, kada menstruacija krene, dolaze i grčevi, koji mogu biti jako bolni.

U ovom tekstu ćemo vam dati neke korisne savete kako lakše da podnesete menstruaciju i sve što ona nosi sa sobom.

Sprečite loše raspoloženje i nervozu. Kao što smo već rekli, žena pre i za vreme menstruacije često menja raspoloženja i postaje razdražljiva. Međutim, stručnjaci su otkrili način kako da se to spreči. Naime, preporučuje se da povećate unos kalcijuma tako što ćete jesti više sira i jogurta, a preporučuje se i konzumacija sladoleda. Ukoliko vaše telo dobija dovoljnu količinu kalcijuma, to će držati vaše hormone pod kontrolom i istovremeno će doći do proizvodnje serotonina, hormona sreće i zadovoljstva, u velikim količinama.

Takođe, preporučuje se da neposredno pred početak menstruacije imate više manjih obroka. Na taj način održaćete nivo šećera pod kontrolom, pa nećete biti toliko razdražljivi.

Sprečite pojavu bubuljica. Poznato je da se pred menstruaciju javljaju bubuljice na licu koje mogu biti dosta iritirajuće. Na sreću, postoji način kako da se ove bubuljice spreče. Preporučuje se da sedam dana pre menstruacije koristite benzoil peroksid ili salicilnu kiselinu za čišćenje lica.

Naravno, još jedno od rešenja su pilule za kontracepciju koje vam može preporučiti vaš ginekolog.
Sprečite naduvenost. Nekoliko dana pre menstruacije ali i za vreme trajanja menstruacije dolazi do povećanog zadržavanja tečnosti u organizmu, pa se zato stvara osećaj naduvenosti. U tom periodu žena ima utisak da je mnogo deblja nego što zaista jeste. Međutim, postoje neki praktični saveti koji vam mogu pomoći da izbegnete naduvenost.

Naime, preporučuje se da nekoliko dana pre menstruacije smanjite količinu soli u svojoj ishrani i da pijete više vode. Znajte da što više pijete vode, vaše telo će veću količinu vode oslobađati, pa ćete na taj način biti manje otečeni. Naravno, preporučuje se i redovno vežbanje, a naročito su korisne svakodnevne šetnje.

Sprečite grčeve. Grčevi u toku menstruacije su zapravo izazvani grčenjem materice, pa su mnoge žene primorane da uzimaju analgetike kako bi se rešile bola. Mi vam u ovom slučaju preporučujemo da se opustite u vrućoj kupki jer toplota će opustiti vaše mišiće materice i grčevi će biti znatno umanjeni. Osim toga, možete se konsultovati sa svojim ginekologom, kako bi vam preporučio uzimanje određenih kontraceptivnih pilula.

Sprečite dijareju. Dijareja je takođe čest pratilac menstruacije jer je izazvana grčenjem donjeg dela stomaka. U ovom slučaju preporučuje se da nekoliko dana pre menstruacije izbegavate određenu hranu, kao što su čokolada i povrće koje sadrži mnogo biljnih vlakana.

Umesto toga preporučuje se da konzumirate više pirinča, banana i ostale mekše hrane koja sadrži skrob i koja će zgusnuti vašu stolicu.

Ne zapostavljajte seksualni život. Žene uglavnom nemaju odnose za vreme menstruacije, mada nekolicina onih koje imaju smatra da je užitak možda čak i veći za vreme menstruacije. Najbolje bi bilo imati odnose na samom početku ili pri kraju menstruacije kada je krvarenje malo blaže. Dokazano je da neke žene čak mogu i da zatrudne za vreme menstruacije, mada to nije čest slučaj.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan. Sigurni smo da uz ove savete više nećete dozvoliti da menstrualni ciklus upravlja vašim životom. Sada će vam biti mnogo lakše da prebrodite svaku menstruaciju, a ukoliko vam se možda javi krvarenje između ciklusa, onda bi najbolje bilo da se posavetujete sa svojim ginekologom.

Izvor: modnivrisak

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter