parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Oprezno za PRAZNIKE: Ovo je najbolji način da pređete sa POSNE na MRSNU hranu i ne ugozite zdravlje!

 

 

 

Božićni post se završava sutra. Pravoslavni vernici su postili 40 dana i navikli svoj organizam na posebnu vrstu ishrane. Sada, kada se približava momenat da se vrate na mrsne obroke, potrebni su im kvalitetni saveti koji će im pomoći da izbegnu ogroman šok.

Post podrazumeva posebnu vrstu ishrane koja isključuje sve namirnice životinjskog porekla.

Ukoliko ste postili ceo božićni post, sada vem neće biti lako da se vratite na mrsnu hranu jer ona sadrži priličan broj proteina i zasićenih masti.

Naime, prelazak sa posne ishrane na mrsnu može jako loše da utiče na vaše zdravlje.

Evo kako to da izbegnete.

Božićni doručak mora da bude umeren

Svi volimo da božićni doručak traje što duže, jer se tada cela porodica nalazi za jednom i to najčešće bogatom trpezom. Ipak, ukoliko ste prethodno postili, važno je da se u vašem tanjiru nađu mali zalogaji. Na taj način postepeno privikavate svoj sistem za varenje na savladavanje teških namirnica, odnosno dajete mu dovoljno vremena da svari masnoću koju ste neko vreme izbegavali

Birajte piletinu umesto prasetine

Iako se na božićnoj trpezi gotovo uvek nalazi pečenica, vama će biti dovoljno da se zasladite njom. Mrs otpočnite piletinom jer ona sadrži mnogo manje masti, a mnogo više proteina. Bez obzira na to što se vaš organizam od nje malo odvikao, ipak su proteini lakši za probavu od masti, a i nisu štetni za krve sudove

Torte i kolači danas nisu za vas

Mrsne poslastice sadrže margarin i mleko. Nagli unos ovih namirnica može da poremeti vaš metabolizam. Zbog toga bi bilo pametno da se još na dan Božića zadržite na posnim desertima. Šećerni šok je takođe opasan, tako da se preporučuje da izbegavate bilo kakve jake slatkiše jer će promena u ishrani morati da nastupi, ali polako. Takođe, energija koju unosite trebalo bi postepeno da se povećava.

 

 

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Wikipedia

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live