Izvor:
12.02.2017 u 23:25
0

OVO MORATE POGLEDATI: Evo kako izgleda delfinska terapija! (VIDEO)

Delfini odavno interesuju ljude, i važe za jednu od najpametnijih vrsta na planeti. Osim toga što su izuzetno simpatični i umeju da nas zabave izvođenjem raznih trikova, delfini su i odlični terapeuti deci sa posebnim potrebama i oboljenjima. Kako su počeli da se bave ovim plemenitim poslom i kako izgleda delfinska terapija, saznajte u ovom govoru.

Nikola Radin terapeutskim radom bavi se od početka dvehiljaditih, a 2006. na Floridi upoznao je način na koji funkcioniše delfinska terapija. U institutu u Antaliji, u Turskoj, nastavio je aktivno da se bavi delfinskom terapijom u radu sa decom sa posebnim potrebama.

Napisao je dve knjige, roman “Dah delfina”, zbirku kratkih priča “Samo odlasci”, a u pripremi je njegov novi roman.

Kotor, Novi Sad, Sao Paulo, Beč, Njujork, Antalija, neka su od mesta koja su oblikovala Nikolin život i rad i uticala na razvoj njegovih mnogih interesovanja i profesija: od filmske produkcije, do fizikalne terapije i pisanja.

On je na svom predavanju u Novom Sadu objasnio kada se i kako upoznao sa delfinima i na koji način te divne životinje mogu da utiču na na naše zdravlje…

Sada vas ostavljamo da poslušate Nikolinu priču… Neke od vas će dotaći, kod mnogih će probuditi svest, dok će drugima možda pomoći da prebrode teške trenutke u životu.

Poglčedajte:

Lepotaizdravlje.rs
Foto: YouTube Printscreen/wochit News, Youtube/tedextalk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter