Izvor:
19.05.2016 u 02:18
0

ZABORAVITE NA MENSTRUALNE BOLOVE: Čajevi koji će vam zaista pomoći!

Svaka pripadnica lepšeg pola zna koliko oni dani u mesecu mogu biti naporni.

Neretko tokom tih dana propuštate različite aktivnosti. Niste u potpunosti u elementu, a o bolovima da ne govorimo. Naravno da postoji gomila lekova koju možete kupiti u apotekama, ali možda je bolje da se okrenete prirodnom rešenju. Tako čajevi mogu biti odlična zamena.

Kada se desi menstruacija, odlazak u apoteku je naporan. Tada na scenu nastupaju domaći recepti koji će vam pomoći da se rešite neprijatnih grčeva i bolova u stomaku.

Postoje recepti za čaj čiji su efekti odlični. U tu grupu spadaju čajevi od mente, nevena, cimeta, hajdučke trave, listova od maline i kamilice. Međutim, u tu grupu spada i čaj od jedne kašice mlevenog đumbira u toploj vodi ili mleku. Nemojte da pijete više od 3 šolje čaja u toku dana.

Ukoliko niste ljubitelji čaja, u smislu da ga pijete, postoji alternativni način, a to su oblozi. Oni su vrlo efektni u borbi protiv grčeva i menstrualnih bolova. Obloge možete napraviti od korena đumbira koji ste prokuvali i vreloj vodi i ostavili da se hladi. Takve obloge stavite na predeo stomaka. Ono što vam može pomoći jeste kašika soka od aloe vere, koju ćete konzumirati na svaka tri dana i to će vam znatno smanjiti bolove.

Ako nikako ne volite čaj, možete na primer, u ishranu uvesti cimet, đumbir, beli luk, majčinu dušicu i semenke lana. Pokušajte i sa eteričnim uljima, jer je aromaterapija odlična u borbi sa grčevima, a ulje lavande je najbolji izbor.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter