Izvor:
01.03.2017 u 14:40
0

DIJABETIĆARI POČELI DA GA PIJU SVAKI DAN: Čaj koji reguliše šećer, težinu i još 10 bolesti! (recept)

Za većinu bolesti postoji prirodna zamena za lek, a većina njih krije se u našoj bašti.

Ovoga puta ćemo se pozabaviti lekovitim svojstvima lišća smokve, koje su pune minerala, vitamina, vlakana i antioksidanata, koji mogu da vam poprave celokupno zdravlje.

Lišće smokve ima antikancerogena i antidijabetička svojstva, koji regulišu nivo unsulina i holesterola u krvi, sprečavaju dijabetes i snižavaju insulinsku rezistenciju. Ljudima koji su već oboleli od dijabetesa savetuje se ispijanje čaja od lista smokve, jer neki naučnici veruju da bi na ovaj način mogli čak i potpuno da se izleče, piše Healthydefinition.com.

Takođe, ovo lišće je dobro za regulisanje nivoa triglicerida, odnosno masnoće u telu. Trigliceridi su ključni za normalno funkcionisanje velikog broja organa u telu, ali ako se skladište u tkvima, mogu da uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme – povećavaju rizik od srčanih bolesti i gojaznosti.

Pomoću lišća smokve možete čak i da sprečite pojavu čireva – potrebno je samo da sažvaćete jedan list svakog jurtra. Ova navika će vam pomoći i da regulišete telesnu težinu.

Pratite instrukcije za pripremu čaja od lišća smokve koji će vam pomoći da regulišete krvni pritisak i sprečite kardiovaskularne bolesti i rak:

Sastojci: Voda, nekoliko listova smokve

Priprema: Zagrejte vodu do ključanja i dodajte lišće smokve. Ostavite da ključa 15 minuta, pa sklonite sa ringle.

Pijte bar šolju ovog čaja svakog dana i uspećete i da sprečite ili izlečite respiratorne probleme, poput bronhitisa.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter