Izvor:
07.03.2017 u 06:02
0

VIŠE NIKADA JE NEĆETE BACITI: Kora banane leči 6 problema!

Kada pročitate ovaj tekst više nikada nećete bacati koru banana. Baš kao i banana, i kora je puna hranljivih materija. U nekim zemljama, poput Indije, koru ove ukusne voćke smatraju delikatesom, ali nju možete koristiti i za ulepšavanje.

1) BELJENJE ZUBA
Trljajte zube unutrašnjom stranom kore banana svaki dan za dve nedelje. Uskoro ćete primetiti pozitivne rezultate.

2) UKLANJANJE BRADAVICA
Ako imate bradavice na koži, ovaj problem može rešiti korom banane. I ne samo da ćete ga rešiti već ćete i sprečiti da se ponovo pojave. Stavite komadić kore banane na bradavicu na koži i fiksirajte je zavojem. Ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte ovaj postupak dok potpuno ne uklonite bradavice.

3) PROTIV AKNI I BORA
Banana je odličan izbor za kompletnu negu kože. Razlog su antioksidanti koji se u njoj nalaze, kao i činjenica da banane hidriraju i hrane kožu. Utrljajte koru od banane na kožu, posebno na iritantnim i problematičnim oblastima. Ostavite da odstoji 30 minuta.

4) LEČENJE PSORIJAZE
Na žalost, ova bolest kože se ne može u potpunosti izlečiti korom banane, alimože ublažiti simptome psorijaze

5) KAO ANLAGETIK
Trljajte bolna mesta na telu korom od banane i brzo ćete shvatiti da je odličan analgetik.

6) ZA MRŠAVLJENJE

Znate da banane sadrže kalijum, ali da li ste znali da je veliki deo tog kalijuma prisutan u kori banane? Čak do čak 40%.

Ovaj mineral je neophodan organizmu ako želite da smršate jer podstiče metabolizam, što dovodi do većeg trošenja kalorija, a mišići imaju dovoljno energije. Ako imate energije, možete biti aktivniji.

Pored kalijuma, kora banane sadrži i mnoge korisne materije, kao što su vlakna, vitamini B grupe, vitamin A. Takođe, kora banana sadrži više vlakana nego sama banana, a upravo vlakna su ta koja vas duže drže sitim.

KAKO JESTI KORU BANANE?

Kako na našim prostorima ne postoji navika da se jede kora banana, verovatno će vam u početku biti teško da se naviknete na ideju da biste mogli da je jedete, ali postoji nekoliko zanimljivih načina na koje možete to da uradite.

Na primer, napravite smuti. Stavite koru od banana u blender I dodajte malo kokosovog mleka, cimet, led i bilo koji drugi sastojak koji želite. Ako se odlučite za ovaj način, koristiti kore žutih banana jer imaju ukus banana na koje ste navikli i slađe su.

Druga opcija za zrele banane je čaj. Za pripremu čaja, uklonite krajeve i kuvatajte koru oko 10 minuta. Procedite i uživajte u banana čaju. Po želji, možete čaj zasladiti sa malo meda.

Za kuvanje bolje su zelene banane. Možete ih koristiti pripremi karija ili umesto krompira.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/le_naif

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter