Izvor:
08.03.2017 u 06:22
0

APSIRIN KORISTITE KAO LEK PROTIV BOLOVA? Postoji još jedan način upotrebe koji vam može poboljšati izgled!

Stručnjaci sa Univerziteta u Majamiju ustanovili su da popularni lek aspirin može pomoći i kod upale kože, tačnije uspešno je smiruje.

Da je aspirin lek izbora protiv zgrušavanja krvi, groznice i bolova odavno se zna. Međutim, stručnjaci sa Univerziteta u Majamiju nedavno su ustanovili da izmrvljeni aspirin pomešan sa nekoliko kapi vode može, takođe, da smiri upaljenu kožu na kojoj se pojavljuju plikovi. Ovaj recept iz narodne medicine praktično je dobio podršku i u stručnim krugovima dermatologa, a dr Lesli Bauman sa Univerziteta u Majamiju kaže da aspirin sadrži salicilnu kiselinu, koja je često glavni sastojak leka protiv akni, pišu Novosti.

Logično je onda i da smesa dobijena od izmrvljenog aspirina sa nekoliko kapi vode može da pomogne u lečenju upalnih procesa na koži na kojoj se pojavljuju i plikovi. Naneta smesa prodire u pore kože i deluje na nju protivzapaljenski. Stručnjaci međutim upozoravaju da ovu vrstu leka jedino ne smeju da koriste osobe sa osetljivom kožom, jer može da je još više iritira.

Izvor: svetplus.rs
Foto: Twitter/MedicalNewsLH

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter