Izvor:
29.03.2017 u 21:25
0

Obavezno pročitajte: OVA BILJKA MOŽE ONO ŠTO NI HEMOTERAPIJA NE MOŽE!

Kurkuma je postala broj jedan u svetu zdravih biljaka! Ona pruža toliko širok raspon zdravstvenih prednosti da je to zapanjujuće!

Kurkuma sadrži kurkumin, identifikovan kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih delatnosti, a uključuje antioksidativna, protivupalna i antikancerogena svojstva.

Ne postoji ni jedan prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume!

Postignuto je revolucionarno otkriće u tretmanu multipla mijeloma, agresivnog oblika raka koji se formira u ćelijama plazme u koštanoj srži.

Istraživači s Univerziteta u Virdžiniji(VCU) nedavno su otkrili da kombinovanjem kurkume s molekulima iz talidomida, leka protiv mučnine, aktivna sastojak iz kurkume poznat kao kurkumin dobija sposobnost ciljanog ubijanja ćelija multipla mijeloma na prirodan način.

Pojedini molekuli sadržani u talidomidu su korisni u jačanju učinka kurkume, bez izazivanja bilo kakve štete kod pacijenata.

Korišćenjem ovog procesa, koji u osnovi ukršta molekule iz ove dve supstance da bi stvorio jedinstveni glavni spoj, istraživači su uspeli da razviju tip superkurkume, koja je izuzetno potentna protiv raka.

Jedna od najznačajnijih osobina kurkume je njeno raznovrsno antikancerogeno delovanje.

Veruje se da je to zbog njenih antioksidativnih, antiupalnih i imunostimulirajućih svojstava.

Kurkuma je najefikasnija u prevenciji raka jajnika. Takođe je od pomoći ženama u menopauzi koje uzimaju hormonske terapije, za smanjivanje rizika od raka dojke.

Druga istraživanja ukazuju na to da kurkuma pomaže u prevenciji raka debelog creva i prostate, a sprečava i leukemiju kod dece.

Doziranje

Dnevna preporučena količina kurkume bi iznosila od tri do deset grama, s vremenom se još malo može povećati.

Dakle, otprilike jedna kašičica kurkume je preporučeni dnevni unos za odrasle. Za maksimalni efekat trebalo bi je uzimati na dnevnoj bazi ili barem tri puta sedmično.

Starije osobe i deca mlađa od šest godina trebalo bi da smanje dozu na pola (1/2 čajne kašičice) jednom nedeljno prvi put, a zatim povećati iznos do doze koja odgovara pojedincu.

Zlatno mleko

"Zlatno mleko" je predivan, ukusan i neverovatno zdrav napitak, pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima, a dobrobiti su izvanredne. Od ovog napitka jača vaš imuni sistem, osećate se zdravo i nema bolova u kostima.

Sastojci:

1 šoljica mleka
1 kašičica kokosovog ulja
1/4 kašičice ili više paste od kurkume

Med

Kombinujte sve sastojke osim meda u loncu za kuvanje. Uključite vatru na srednju jačinu. Dok grijete obavezno neprestano miješajte i ne dopustite da prokuha. Dodajte meda po želji.

Vesti-online

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter