Izvor:
06.04.2017 u 03:36
0

RADITE OVO ČEŠĆE: U ovome uživate svakog dana, a ne slutite koliko topi kilograme! (foto)

Ideju su smislili Japanci, a svi će je širom sveta oberučke prihvatiti.

I oni koji vole teretanu, ipak bi više izabrali toplu kupku. Davno su Japanci rekli da toplina znači život, pa svako gubljenje topline ima i svoje posledice. Zato, više od svega vole da se kupaju, jer vruće kupke poboljšavaju cirkualciju, probavu i pojačavaju blistavost kože.
Kupke mogu imati sličan rezultat kao vreme provedeno u teretani, a ono što je najvažnije, utiču na sprečavanje dijabetesa II tipa, objašnjva dr Stiv Folkner, profesor Univerziteta u Lafboru u Engleskoj.
Vruća kupka se oduvek smatrala opuštajućom, ali se tek nedavo oktilo kako „pasivno grejanje“ zapravo dobro deluje na zdravlje naših organa.

Kako bi lekari dokazali povezanost između tople kupke, količine šećera u krvi i trošenje kalorija, izveli su studiju na 14 ispitanika koji su sat vremena proveli u toploj kupki od 40 stepeni, a kasnije su vozili bicikl u istom trajanju.
Iako je logično da su ispitanici vožnjom bicikla potrošili više kalorija, vruća kupka imala je isti učinak na organizam kao i 30-minutna šetnja.

– Količina šećera u krvi bila je slična u odgovoru na oba zahteva, ali je odmah nakon jela bila manja za 10 odsto kada su ispitanici uskočili u toplu kupku nego kada su vežbali – objasnio je dr Foklner. ž

Prva
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter