Izvor:
10.04.2017 u 21:03
0

LIST MASLINE IMA RAZNA LEKOVITA SVOJSTVA: Pogledajte koje bolesti leči!

Upravo je lišće masline tradicionalni lek koji se vekovima koristi u terapeutske svrhe. Referencu o njegovoj lekovitosti moguće je pronaći čak i u Bibliji.

Jedan od primarnih jedinjenja u listu masline se zove oleuropein i sadrži antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo. Neka istraživanja pokazala su da snižava krvni pritisak i šećer, a u sebi sadrži više antioksidanta od zelenog čaja. Danas se u terapeutske svrhe najčešće koristi ekstrakt lista masline ili se iz lišća kuva čaj.

1. Pomaže kod osteoporoze. Oleuropein podstiče razvoj ćelija koje su zaslužne za razvoj kostiju i na taj način pomaže u prevenciji i lečenju osteoporoze.

2. Leči bakterijske i virusne infekcije. Mikroorganizmi poput bakterija i virusa nemoćni su pred oleuropeinom. On u njima zaustavlja reprodukciju stvari koje im pomažu u širenju organizmom.

3. Sprečava starenje. Slobodni radikali štete koži, a lišće masline bogato je fenolima i antioksidantima koji neutraliziraju slobodne radikale i revitaliziraju našu kožu.

4. Snižava krvni pritisak. Stručnjaci su dokazali da oleuropein poboljšava cirkulaciju, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka i snižava krvni pritisak.

5. Bori se protiv holesterola. Brojne stvari u lišću masline sprečavaju formiranje lošeg holesterola u našem organizmu.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter