Izvor:
16.04.2017 u 19:26
0

DOBRA VEST ZA LJUBITELJE KAFE: Evo šta se zaista dešava sa vašom jetrom kada pijete ovaj crni napitak!

Da li je zdravo piti kafu? Kolika je dnevna mera? Evo rezultata.

Bilo je dosad mnogo informacija o negativnom uticaju kafe na naš organizam, a rezultati istraživanja donose dobre vesti za ljubitelje kafe. Oni kažu da kafa sadrži dobre materije za naše zdravlje, pa tako i za jetru, za koju se dugo smatralo da je kafom ugrožena.

U 240 ML KAFE IMA:

3% RDA (preporučenih dnevnih potreba) mangana
2% RDA magnezijuma
3% RDA kalijuma
2% RDA vitamina B1
11% RDA vitamina B2
2% RDA vitamina B3
1% RDA fosfora
1% RDA folne kiseline

Bogata je antioksidantima, koji pomažu sprečavanje nastanka različitih vrsta karcinoma.Sadrži i hranjive materije i vitamine, kao i polifenole, biljna jedinjena jakog antioksidantog uticaja. Kofein je i dobar stimulans, pa povoljno deluje na mozak i povećava njegovu aktivnost.

Ispijanje kafe, kažu, može imati brojne zdravstvene prednosti jer ona štiti od pojave Parkinsonove bolesti od 32 do 60 odsto, dijabetesa tipa 2, bolesti jetre i karcinoma jetre. Poboljšava kognitivne funkcije i smanjuje rizik od depresije, ali i rizik od samoubistva se pokazao za 45 posto manji kod ljudi koji popiju dve-tri šoljice kafe u toku dana.

Izvor: healthy-holistic-living.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter