parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

OPREZ! Ako ne menjate posteljinu barem jednom nedeljno, ove jezive stvari mogu da vam se dese!

 

Pustili ste da prođe previše vremena od poslednjeg menjanja posteljine, dobro ćete razmisliti pre nego što naredni put uradite to isto kada vidite posledice po vaše zdravlje.

Ovih 5 stvari bi mogle da se dogodi ukoliko spavate u prljavoj posteljini:

Osip

Ako spavate sa šminkom na licu, činite mu lošu uslugu. Mogu se javiti fleke po licu kao i bakterije koje pogoršavaju stanje, naročito ako je koža lica problematična, ističe dr Elizabet Tanci. Ona predlaže pranje lica i tela kvalitetnim sredstvima, kao i menjanje posteljine svakih 7 do 10 dana.

Iritacija kože ili ekcem

Prljava posteljina u u dodiru sa kožom dovodi do iritacija. Korišcenjem masnih i teških krema može biti dodatan problem, jer ti proizvodi se teže apsorbuju, prenose se na posteljinu i predstavljaju dobru podlogu za razvoj bakterija.

 

 

Gljivične i bakterijske infekcije

Noćno znojenje za posledicu ima vlažnu posteljinu , idealni uslovi za razvoj gljivica. To je zapravo jedna vrsta buđi koja raste u vlažnoj sredini i može izazvati upalu pluća i astmu. Neke infekcije se mogu preneti preko prljave posteljine.

Grinje

Te dosadne grinje, koje su deo porodice pauka, hrane se ljuspicama kože koja se peruta. Mogu da se nađu bilo gde gde nije čišćeno i u veoma velikom broju. Mogu ostaviti trag u vidu podliva na vratu, rukama, gornjem delu tela i ili dovesti do otežanog disanja.

Alergije

Nije izneneđujuće da bakterije i grinje mogu prouzrokovati ili pogoršati alergijske reakcije, a sve u cilju slabljenja imuniteta.

Investirajte u posteljinu od antialergijskih materijala , na njima grinje ne mogu da se razmnožavaju. Ne zaboravite da i sintetički jastuci mogu da se peru ili ih menjate na dve do tri godine, a perjane na pet do šest godina.

 

Izvor: Telegraf
Foto: Mogu Ja to sama

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Ispovesti
02:30 Parovi - Live