Izvor:
22.04.2017 u 08:50
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo šta znače oznake BB, CC, DD, EE ili PP na kremama!

BB pa i CC kreme su poslednjih godina bile pravi hit, ali da li znate šta te oznake na njima zapravo znače? Otkrivaju više nego što znamo i pomažu da odaberemo najbolju

BB krema – je skraćeno za balzam za lepotu ( "beauti balm"). Kreme sa ovom oznakom vlaže kožu lica i smanjuju iritacije, ali ne mogu regulisati masnoću lica. BB krema odgovara svim tipovima kože.

CC krema – je skraćenica za kontrolu boje ( "color control") i ova vrsta kreme je osmišljena kako bi neutralizovala iziritirane delove lica i ublažila crvenilo. Sadrži aktivne supstance zahvaljujući kojima koža izgleda sveža i ima glatku teksturu. Ne preporučuje se osobama koje imaju masnu ili problematičnu kožu.

DD krema – je skraćenica za dnevnu odbranu ( "daili defence"), a svrha kreme je da štiti kožu od svakodnevnih loših uticaja. Jako je dobra kod zaštite lica od sunca, ali stručnjaci ne preporučuju konstantno korišćenje DD kreme jer može zatvoriti pore lica. Najbolja je za stariju kožu.

EE krema – je skraćenica za dodatni piling ( "ektra ekfoliation"). EE krema obnavlja kožu skidajući mrtve ćelije sa lica i štiti ga od sunca pružajući mu dodatnu vlagu. Neke od ovih krema imaju kombinovane elemente za zaštitu od UV zračenja i zaštitu od pojave akni. EE kreme se ne bi trebale često koristiti, a nisu namenjene osobama sa tankom i osetljivom kožom.

PP krema – je skraćenica za savršeno ružičasto ( "perfect pink"), a koristi se kao baza za šminkanje. Sadrži čestice silikona koji popunjava neravnine na licu dajući mu gladak i uravnotežen izgled. Namenjene su svim tipovima kože, ali se savetuje da se koriste zajedno sa drugim proizvodima za negu lica. Između PP kreme i šminke je dobro koristiti i toniranu kremu.

24sata.hr
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter