Izvor:
27.04.2017 u 02:17
0

NEKOLIKO SATI JU JE DELILO OD SMRTI: A sve zbog TAMPONA!

Tinejdžerka Moli Polet (14) doživela je pravu agoniju kada je prespavala sa tamponom i doživela toksični šok zbog kojeg su je samo sati delili od fatalnog ishoda. Ovaj znak nikako ne smete da ignorišete!

Kada se probudila posle noći prespavane sa tamponom, Moli je videla kako se po njenom telu širi ozbiljan osip, a majka ju je brže-bolje naterala da izvadi tampon i odvela je u bolnicu.

Njeni organi već su počeli da otkazuju, izazivajući sepsu, koja se javlja kao odgovor na jaku infekciju koja se javlja kada telo napada svoje organe.

Stavili su je na intenzivnu negu i dijagnostikovali TSS (toksični šok) – retko oboljenje koje se javlja kada se predugo nosi tampon.

Poslednjih nedelja Moli se oporavlja kod kuće, a njena mama Sonja želi da podigne svest drugim roditeljima o simptomima koje izaziva ovo smrtonosno oboljenje.

– Prvo sam posumnjala da je Moli ujela neka buba, ali iz nekog čudnog razloga sam pomislila da je nešto ozbiljnije. Tada sam je pitala da li nosi tampon i odmah je naterala da ga izvadi! U tom trenutku nosila ga je već 10 sati i bilo je prekasno. Sreća je što smo reagovale brzo i izbegle ono najgore – kaže ona.

Doktori kažu da je Moli osećala bol u ustima i da joj je jezik dosta pocrveneo, a to su dva ključna simptoma TSS-a. Ovo oboljenje uzrokuje bakterija koja u telu otpušta štetne toksine, a usled toksičnog šoka kreću da otkazuju bubrezi i ostali vitalni organi.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/HuffPostUK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter