Izvor:
29.04.2017 u 17:44
0

Svaki dan je jeo namirnicu koja važi za najzdraviju: NIJE MU SE DESILO NIŠTA DOBRO! (VIDEO)

Autor i saradnik magazina NewYork Times, Pol Grinberg u svom novom dokumentarcu "The Fish On My Plate"(Riba na mom tanjiru) testirao je jednu od najvećih nutricionističkih misterija – ribu.

Grinbergov cilj bio je da istraži koliko je korisno jesti ribu, posebno s obzirom na njeno bogatstvo omega 3 masnim kiselinama i njihovom dobrom dejstvu na zdravstvene probleme poput depresije, kvaliteta sna, krvnog pritiska ili holesterola.

Odlučio je da godinu dana jede ribu, a ono što mu se dogodilo nije baš očekivao. Naime, nije mu se dogodilo baš ništa, osim za nijansu povećanog krvnog pritiska u odnosu na godinu dana ranije!

Uz to, imao je neke nuspojave zbog prevelikog unosa žive, uključujući nešto slabiju memoriju i sporije razmišljanje.

Ako razmišljate oko omega 3 masnih kiselina, porota je još uvek napolju – rekao je za BuzzFeed News. Ipak, napomenuo je da to ne znači da od ribe treba odustati već je treba, kao i sve drugo, konzumirati umereno.

Riba je mnogo više od omega 3 masnih kiselina – rekao je dr Dariuš Mokafarijan i dodao da sadrži cink, bitne amino kiseline i vitamin D. Isto tako, dodao je da je rizik od trovanja živom "naduvan", odnosno ako se riba konzumira umereno, nema razloga za strah.

Izvor: Index.hr
Foto: YouTube Printscreen/FRONTLINE PBS | Official

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter