Izvor:
03.05.2017 u 08:08
0

DETOKSIKACIJA PAZUHA JE OBAVEZNA: Sprečite neprijatne mirise, ali i ozbiljne bolesti! (RECEPT)

Rak dojke je bolest sa kojom se, na žalost, susreće sve više žena, ali i muškaraca. Osim samopregleda dojke, žene moraju da obrate pažnju i na promene na koži oko dojke i u području pazuha.

Ukoliko je pazuh crven i iritiran, vreme je da sprovedete detoksikaciju tog dela tela.

Aluminijmske soli se dodaju u antiperspirante jer smanjuju znojenje, i to tako što bukvalno "začepljuju" znojne žlezde. Danas vam od toga neće biti ništa, a verovatno neće ni sutra – ali, ako je verovati naučnicima sa prestižnih univerziteta – redovna upotreba ovakvaih proizvoda dovodi do povećanja rizika od karcinoma dojke. Kako su objasnili naučnici koji su 2007. godine sproveli istraživanje objavljeno u stručnom magazinu "Journal of Inorganic Biochemistry", aluminijum je super stvar za pravljenje aviona ili automobila, ali ne tako sjajna stvar za unošenje u organizam. Oni su istražili sastav 17 tkiva dojki, koje je odstranjeno usred karcinoma, i došli su do zaključka da se aluminijum tokom godina nakuplja i može da predstavlja ozbiljnu pretnju po zdravlje.

Inače, da li ste znali kako se dezodorans zapravo koristi? Ukoliko se danas zaputite u drogeriju u pokušaju da nađete dezodorans bez aluminijuma, spremite mnogo vremena, živaca ali i novca – jer ogromna većina proizvoda na policama sadrži ovaj sastojaka već na samom početku liste na deklaraciji. Jedini dezodoransi bez aluminijuma su oni prirodni koji su jako skupi – iako i oni sadrže druge hemikalije koje kroz kožu prodiru u krvotok i mogu da naprave haos.

Upravo zato je detoksikacije pazuha jedan od najpopularnihih trendova i mi ga u potpunosti podržavamo. Jer izbegavanjem aluminijuma i generalno dezodoransa nećete sa sigurnošću sprečiti pojavu karcinoma, ali ćete svakako smanjiti rizik s kojim svi živimo.

Kako se radi detoksikacija pazuha?

Ukoliko ne možete da se u potpunosti odreknete dezodoransa, a trebalo bi, onda se barem odlučite za varijantu koja ne sadrži aluminijum. Međutim, to neće biti dovoljno da iz organizma izbacite toksine koji su se već nataložili, ali ćete uz ovih par saveta to moći lako da uradite:

Znojenje

Znojenje je jedan od najboljih načina da izbacite toksine iz organizma generalno, a posebno kada se radi o pazuhu. Da sve bude još bolje, reč je o sasvim jednostavnom i besplatnom načinu detoksikacije – jednostavno se bacite u fizičku aktivnost, ali zapamtite – pre vežbanja zaboravite na dezodorans, kako biste telu zapravo dali šansu da se oznoji i izbaci sve loše stvari iz sebe.

Mineralna voda

Jedan od najboljih načina da se rešite viška aluminijujma jeste mineralna voda, ali ne bilo koja – mora da sadrži povećan nivo silisijum-dioksida. Ovu vodu ne morate da pijete, ali bi bilo dobro da se njom perete ispod pazuha i da pravite obloge, koje mogu da stoje i preko noći.

Maska za detoksikaciju

Čuli ste za maske za lice, maske za kosu, pa čak i maske za stopala – ali da li ste znali da je i vašem pazuhu potrebna dodatna nega? U ovom slučaju se ne radi o hidrataciji i nezi kože, već o izbacivanju toksina. Za masku vam treba kašika gline, kašika jabukovog sirćeta i dve kašičice vode.

Sve pomešajte pa nanesite na čist pazih, nakon tuširanja. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, pa dobro isperite. Moguće je da će se pojavti crvenilo, usred jače prokrvljenosti kože, ali ne bi trebalo da se jave iritacije. Radite ovo dva puta nedeljno.

Izvor: 021.rs
Foto: zenskimagazin.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter