Izvor:
12.05.2017 u 17:43
0

AKO IMATE VISOK PRITISAK: Ove namirnice iz frižidera mogu da vam olakšaju život!

Zbog loših navika u ishrani, većina građana Srbije pati od visokog krvnog pritiska već posle 45 godine. Međutim određene namirnice imaju svojstva da blagotvorno deluju na smanjivanje visokog krvnog pritiska, otkrijte i koje.

Beli pasulj

U pasulju se nalazi značajna količina kalcijuma, magnezijuma i kalijuma koja blagotvorno deluje na snižavanje krvnog pritiska. Pasulj možete jesti u obliku variva, od njega raditi supe, dodavati ga salatama, ili pripremiti pire.

http://images.happytv.tv/var/resizes/ISHRANA/jogurt.jpg?m=1464399012

Jogurt

Ovaj mlečni proizvod je odličan izvor kalcijuma i drugih minerala koji pozitivno deluju na ljudsko zdravlje. Jogurtom započnite dan, ali ga iskoristite i za pripremu niskokaloričnih umaka za salatu i mesna jela.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Zivot-i-stil/kivi-01.jpg?m=1464400519

Kivi

Osim što obiluju vitaminom C, kivi će vam pomoći u snižavanju krvnog pritiska. Najbolje ga je jesti svežeg u sklopu voćnih salata.

Breskve

Breskve su mnogima omiljeno letnje osveženje. Dobro je znati i da sadrže mnoštvo hranjivih vitamina i minerala dobrih za ljudsko zdravlje. Najbolje bi bilo da ih jedete sveže ili od njih pripremate smoothieje.

Banane

S jednom srednje velikom bananom zadovolji ćete 12 posto dnevnih potreba za kalijumom. Ovo egzotično voće je i odličan saveznik u borbi protiv stresa. Najbolje od svega? Kada banana postane tamna i prezrela, ne morate je bacati. Zamrznite ju u frižideru i od nje napravite ledeni desert.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Zanimljivosti/karfiol-brokoli.jpg?m=1489967205

Kelj

Ovo lisnato povrće nazivaju superhranom jer ima mnogo vrijednih antioksidanata, a istovremeno vrlo malo kalorija. Mladi kelj najbolje je jesti u vidu salate.

Brokoli

Sto grama kuvanog brokolij na pari zadovoljit će 6 posto dnevnih potreba za kalcijumom, 8 posto za magnezijumom i 14 posto za kalijumom. Ovo povrće obiluje i antioksidantima koji čuvaju zdravlje, pa ga svakako treba što češće uvrštavati na jelovnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter