Izvor:
12.05.2017 u 23:18
0

Istorijsko otkriće: NAUČNICI PRONAŠLI LEK ZA JEDAN OD NAJGORIH KANCERA!

Tokom kliničkih testiranja, naučnici su utvrdili da je vakcina zaustavila širenje tumora u 77 odsto slučajeva i da je kod 45 odsto pacijenata zabeleženo smanjenje tumora.

Naučnici su osmislili vakcinu koja bi mogla da predstavlja lek za rak prostate, kojom se stimuliše imunološki sistem da bi ubijao ćelije kancera.

Rak prostate je drugi najčešći oblik kancera među muškarcima, od kojeg oboleva svaki osmi muškarac u Britaniji i svaki sedmi u SAD.

Rak prostate obično se razvija sporo i simptomi su godinama nevidljivi. Simptomi se primećuju tek kada ova žlezda postane tako velika da počinje da predstavlja smetnju u funkcionisanju organizma.

Rizik se povećava sa godinama, a češće se javlja kod onih koji imaju slučajeva u porodici.

Nova vakcina stimuliše imunološki sistem samog tela da se bori protiv raka, što je takozvana imunoterapija.

Za sada nije poznato kada će vakcina biti dostupna javnosti, ali obično je potrebno između 10 i 15 godina da lek prođe sve faze kliničkog testiranja.

informer.rs
Foto: pexels.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter