Izvor:
13.05.2017 u 03:09
0

NIKAD NE BACAJTE KORU OD ANANASA: Ovaj čaj usporava starenje i sprečava rak! (RECEPT)

Kora od ananasa odlična je za zdravlje jer je puna antioksidansa, a oni usporavaju starenje, snižavaju nivo holesterola, smanjuju rizik od nastanka raka, štite srce i krvne sudove itd.

Naime, sakupljanje slobodnih radikala u telu ubrzava starenje i narušava naše zdravlje, a upravo nas antioskidansi štite od toga. I zato, umesto da koru od ananasa bacite u smeće, od nje napravite ukusan i zdrav čaj. Jednostavno je.

Stavite koru u lonac, dodajte vodu i prokuvajte 20-ak minuta na laganoj vatri. Ako kore ima puno i čaj je jako koncentrisan, razredite ga vodom i pijuckajte kao sok ceo dan. Možete da ga dodatno zasladite medom.

U čaj od ananasa možete da ubacite još neke sastojke odlične za zdravlje.

Recept za čaj od kore ananasa, đumbira i cimeta

Sastojci: kora od jednog ananasa, 2 štapića cimeta, komad đumbira, voda – koliko treba da prekrije sve sastojke

Postupak: Kuvajte na srednje jakoj temperaturi 25 minuta. Pomerite, poklopite i ostavite da stoji još 20 minuta. Potom procedite, pa pijte toplo ili čaj sipajte u staklenu flašu i stavite u frižider – za fini osvežavajući napitak.

U čaj slobodno možete da dodate i malo limuna i meda.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter