Izvor:
21.05.2017 u 17:39
0

SAVET ZA BUDUĆE MAJKE: Evo šta MORATE da jedete tokom TRUDNOĆE ako želite da vam deca budu INTELIGENTNA!

Najnovije istraživanje pokazalo je da su deca majki koje su tokom cele trudnoće uzimali 400 mikrograma folne kiseline bila stabilnija, imali pravilan razvoj mozga i smanjenu mogućnost deformacije kičmenog stuba.

Folna kiselina se prirodno nalazi u lišču zelenog povrća, kao što je spanać, brokoli, karfiol, prokelj, kupus, zelene paprike, tikvice, krastavac, cvekla, pasulj, avokado, dinja, grejpfrut, papaja, sok od paradajza, semenke od suncokreta.

Potreba za folnom kiselinom u trudnoći su znatno povećane i obično nisu zadovoljene samo unosom hrane. S obzirom da posledice njenog manjka značajno utiču na rast, funkciju razmnožavanja, kao i stvaranje krvnih ćelija, trudnoća predstavlja kritični period za unos dovoljnih količina folne kiseline.

Da bi uvideli značaj jednog od vitamina B kompleksa na Univerzitetu Uster napravljen je test. Jedna grupa trudnica je folnu kiselinu koristila samo tri meseca, kao što se preporučuje, dok je druga koristila tokom cele trudnoće.

Otkriveno je da deca trudnica, koje su ovaj dodatak pile sve vreme, kada su napunila sedam godina bila na većem nivou emocionalne inteligencije, imala su bogatiji rečnik i mogućnost rezonovanja, saopštio je doktor Toni Kasidi.

Kesedi je rekao da nema potrebe da se trudnicama zabrani da nastave da uzimaju folnu kiselinu i nakon 12 nedelja, ako rezultati istraživanja i dalje budu dobri.

– Ne postoje dokazi da uzimanje folne kiseline tokom trudnoće može da nanese neku štetu, za razliku od povećanja preporučene količine. Mislimo da razvoj jezika vodi do bolje komunikacije i interakcije sa roditeljima – objasnio je Kesidi.

Naučnici su najavili da će sledeći korak biti istraživanje na deci kada napune 10 godina.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter