Izvor:
23.05.2017 u 03:14
0

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Da li je ZDRAVO ili OPASNO ako večerate posle 19h?

Postoji mnoštvo informacija o tome kada je idealno vreme za večeru, a jedna od najčešćih jeste da je najbolje imati ranu večeru (u 2 časa popodne) ili je potpuno preskočiti ako želite da povećate količinu masti koje telo sagoreva i tako se rešite viška kilograma.

Mnoga druga istraživanja pokazala su da večera nakon 7 sati uveče povećava rizik za dobijanje srčanog udara, da kada jedemo posle 22 časa unosimo 248 kalorija više i da gubimo apetit narednog dana.

Evo šta stručnjaci za ishranu misle o večeri i kada je idealno vreme za nju:

Ne postoji tačno vreme u koje treba večerati

Sve zavisi od naših rasporeda i životnog stila. Osoba koja se budi u 5 sati ujutro može da ima večeru u 5 popodne, dok neko ko spava do jedan popodne može da ima večeru u 10 sati uveče – ništa od ovoga nije samo po sebi pogrešno ili nezdravo, tvrdi Fara Fahad, stručnjak za ishranu.

Rekao bih da je idealno vreme za večeru 3 sata pre nego što odete na spavanje. To je dovoljno vremena da organizam svari hranu i nećete spavati punog stomaka – tvrdi on.

Večerajte samo kada ste gladni

Vrlo često jedemo samo zato što je došlo vreme za večeru, ali Fahad veruje da je mnogo važnije da se osetimo gladnima i tek onda jedemo.

Ako ste gladni, vaše telo traži kalorije. Ako jedete, a niste gladni, telo će hranu čuvati kao masti jer mu nije potrebna – objašnjava on.

Kasna večera je manje važna od toga šta i koliko jedete

Hrana je energija i nema potrebe da je skladištimo pre odlaska na počinak pošto nije potrebna telu jer se ono gasi za spavanje.

Obilna i teška večera nije dobra za metabolizam

Telo sporije vari masne obroke i oni mogu da dovedu do gorušice. Krv odlazi u stomak kako bi pomogla varenju umesto u ostale delove tela kako bi mu pomoglo da se oporavi tokom noći.

Ako se ujutro osećate posebno umorno i bez energije, glavni krivac za to je teška večera.

Izvor: Telegraf
Foto: myindianloveblog.wordpress.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter