Izvor:
26.05.2017 u 23:26
0

NE TROŠITE NOVAC NA LEKOVE: Bavite se ovim sportom i suzbićete migrenu! (foto)

Sigurno je prvo na šta pomislite kada vas glava zaboli, da uzmete neki lek protiv bolova. Međutim, postoji prirodan način za ovaj problem.

Nedavna studija švedskih istraživača pokazala je da bi, na duže staze, trčanje moglo da bude efikasna zamena za lekove protiv bolova koji nekada mogu da imaju neprijatne neželjene efekte.

Naučnici su utvrdili da bi trčanje tri puta nedeljno tokom 40 minuta moglo da ublaži bolove u glavi i da smanji njihovu učestalost, kao i da poboljša kvalitet sna i smanji količinu stresa kod osoba sa čestim napadima migrene.

Oni smatraju da su za ovaj povoljni efekat trčanja kada je u pitanju migrena zaslužni endorfini, čije se lučenje pojačava tokom vežbanja i koji poboljšavaju raspoloženje i ublažavaju bolove.

Tokom vežbanja se takođe putem znoja eliminišu toksini koji mogu da pogoršaju bolove u glavi, pa čak i da budu njihov uzrok.

Doktor
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter