Izvor:
29.05.2017 u 13:14
0

ŠTA O VAŠEM ZDRAVLJU GOVORI SALO NA KUKOVIMA, A ŠTA NA STOMAKU: Nije svejedno u kom delu tela se najviše gojite!

Svaki tip masnoća govori o zdravlju. Iako je građa u najvećoj meri uslovljena genetikom, raspored masnoća govori više o našem zdravlju nego što mislimo.

Salo na stomaku Stomak je vaše problematično područje, a ako on izgleda debelo uzrok je najčešće stres, pokazala je studija Univerziteta Jal. Naime, veća izloženost stresu povećava aktivnost hormona kortizola, a salo na abdomenu ima više receptora za kortizol nego bilo koje druge masnoća na telu. Rešenja: Ne treba da prenaporno vežbate. Neka vaš izbor budu joga, šetnja. Smanjiće stres i salo na stomaku. Izbegavajte beli hleb i testenine.

Jaki listovi Ako su vam listovi gotovo jednake širine kao i bedra, a najčešće su posledica nedovoljnog odmora nogu, buđenja usred noći i nedovoljne količine dubokog sna. Rešenja: Tri sata pre odlaska u krevet izbegavajte bilo kakve oblike ugnjene hidrate i šećer.

Salo na leđima Masnoća koja se nakuplja na leđima češća je kod žena i znači da slabo varite ugnjene hidrate. Rešenje: Maksimalna redukcija u prehrani i zamena belog hleba za onaj sa celim žitaricama.

Masnoća na rukama Opuštene ruke koje primećujete pokazatelj su da su vam ruke problematično područje. Vama se nakupljaju toksini u telu. Rešenje: Odlično rešenje za eliminaciju sala na rukama je Bikram joga.

Naduveni obrazi Ako imate okruglo lice, podbradak i prvi znaci debljanja vam se javljaju na licu, najverovatniji uzrok je zadržavanje vode. Rešenje: Smanjite unos alkoholnih pića i podstaknite cirkulaciju na tom području blagim kružnim pokretima nekoliko puta na dan.

Jahaći kukovi Ako imate tanak struk i jaka bedra, za ovaj tip debljanja najodgovornija je genetika. Rešenje: Izbegavanje sojine proizvode.

Izvor: B92.net/Superzena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter