Izvor:
04.06.2017 u 22:51
0

BUDE VAS GRČEVI? Iznenadni bol vam uništi san, evo i zašto!

Mnogi su iskusili kombinaciju iznenađenja, besa, agonije i izgubljenosti, koja se javlja kada vas iz sna prene grč u nozi.

Ovi grčevi koji se najčešće javljaju u listovima, znače da su vaši mišići spontano "odlučili" da se skupe i napnu, bez obzira na to što je ostatak tela potpuno opušten.

Nažalost, nije uvek moguće otkriti zašto se grčevi javljaju, ali određeni lekovi, kao što su diuretici ili intenzivno vežbanje dok organizmu nedostaju kalcijum, kalijum ili magnezijum, mogu biti potencijalni krivci.

Međutim, najčešće je reč o dehidriranosti organizma i preteranoj upotrebi mišića.

Grčevi se mogu sprečiti redovnim istezanjem pre odlaska na počinak, a preporučuje se i da vodite računa o hidriranosti, redovno vežbate i nosite adekvatnu obuću tokom dana.

Takođe, trebalo bi da unosite dovoljno voća i povrća, kako bi vaše telo uvek imalo dovoljno minerala na raspolaganju.

Kad vas grč uhvati, najbolje što možete da uradite je da ustanete iz kreveta, prošetate malo i istegnete mišiće. Srećom, traju najčešće svega nekoliko minuta, s tim što ćete osećati bol kao prilikom upale u narednih nekoliko dana.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter