Izvor:
13.06.2017 u 20:39
0

UPOZORENJE! Osobe koje su počele da piju alkohol u ovim godinama imaju duplo veći rizik od prerane smrti!

Većina tinejdžera je počelo da pije i pre punoletstva. To su osetljive godine, kada su deca željna dokazivanja u društvu.

Godine kada su nesigurni i kada se još traže, kada im treba hrabrosti, pa im je alkohol pomoćno sredstvo.

Ali da li je to baš tako?

Alkohol može da ostavi traga na njihovo zdravlje u kasnijim godinama.

Zavisnost od alkohola nije redak slučaj, kao ni bolesti povezane sa jetrom, krvnim sudovima, srcem i mozgom.

Što sve zajedno znači da ukoliko se kao tinejdžer predate alkoholu,to može povećati rizik od prerane smrti.

Istraživači sa Florida univerziteta posmatrali su podatke iz 80-ih godina prošlog veka kada su ljudi pitani da li su ikada bili pijani i koliko su godina imali kada su se prvi put napili.

Svi učesnici imali su između 18 i 44 godine u to vreme, a oni koji su rekli da su se prvi put napili pre nego što su napunili 15 godina imali su 47 odsto veći rizik da umru tokom perioda istraživanja.

Ali to nije sve, istraživači su takođe otkrili da su osobe koje su preterivale sa alkoholom u kasnijim godinama imale za 20 odsto povećan rizik od rane smrti.

Izvor: Telegraf
Foto: Punkufer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter