Izvor:
14.06.2017 u 13:15
0

PRESTANITE DA LAŽETE SEBE: Nemoguće je biti debeo a zdrav!

Nemoguće je biti gojazan i zdrav – ovo je revolucionarno otkriće najnovije zdravstvene studije.

Istraživači sa Birmingem univerziteta su proučavanjem 3.5 miliona Britanaca došli da zaključka da su čak i “metabolički zdravi” gojazni ljudi u većem riziku od dobijanja bolesti srca i moždanog udara od onih sa normalnom težinom.

Metabolički zdrava gojaznost – ili “debeli i zdravi” – odnosi se na klinički gojazne ljude koje nemaju komplikacije koje obično prate višak kilograma kao što su visok krvni pritisak, dijabetes ili povišen nivo šećera u krvi.

U poređenju sa ljudima koji imaju normalnu težinu, gojazne osobe imaju 50 odsto veći rizik za dobijanje koronarnih bolesti srca, 7 odsto veći rizik za dobijanje moždanog udara i nalaze se u skoro duploj većoj opasnosti da srce prestane da im radi.

Rezultati ovog istraživanja predstavljeni su na Evropskom kongresu na temu gojaznosti koji se održavao u Portugalu.

Izvor: Telegraf.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter