Izvor:
14.06.2017 u 20:34
0

PROMENITE PAPUČE ODMAH! Kada vidite kako sve japanke uništavaju vaše telo, više nikada ih nećete obuti!

Leto još nije stiglo, ali letnje temperature su uveliko tu. U takvim okolnostim mnogi se odlučuju za japanke, koje nude osećaj lagodnosti. Ipak, stručnjaci za stopala upozoravaju da one nisu najbolji izbor za obuću.

Japanke mogu da se nose na plaži, bazenu ili prilikom tuširanja u teretani, ali nikako se ne preporučuju za duže hodanje. Vodite računa i gde kupujete japanke, jer postoji mogućnost da su napravljane od otrovnog materijala koji može da izazove alergiju kože.

Posle ovoga šta budete pročitali, možda je najbolje da se odlučite za neku drugu vrstu obuće i ovo leto provedete u sandalama.

Izazivaju bolesti

Stopala u japankama izložena su bakterijama i virusima iz okoline. To može da predstavlja veliki problem ako ste oštetili kožu ili imate posekotinu, jer može da izazove niz zdravstvenih problema. Jedno od njih je atletsko stopalo, gljivična infekcija stopala sa kojom se tokom život asusretne 70 odsto populacije. Infekcije su veoma uporne i zahtevaju dugotrajno lečenje, jer često zahvati i nokte.

Uništavaju pete

Hodanje u japankama usmerava opterećenje na pete. Guma ili plastika od čega su najčešće napravljene ne pružaju nikakvu potporu, što može izazvati bol u peti i nogama.

Menjaju položaj tela

Japanke ne nude stabilnost zbog čega osobe koji ih nose češće hodaju pogrbljeno što na dugotrajnoj bazi može da izazove probleme sa kičmom, kukovima i kolenima. One se posebno ne preporučuju osobama sa ravnim stopalima.

Usporavaju vas

Osobe koje nose japanke prave manje korake i time sporije hodaju od ljudi koji nose patike, pokazalo je istraživanje u Auburnu. One ne pružaju stabilnost za stopala, pa ako hodate po neravnom terenu, imate veće šanse da se spotaknete i padnete.

Ne pružaju zaštitu

Noge su izložene spoljnim predmetima, što povećava rizik od posekotina i drugih povreda.

Izvor: Telegraf
Foto: Kupindo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter