Izvor:
15.06.2017 u 18:03
0

NOVA INJEKCIJA DIŽE IZ MRTVIH: Doktori najavili izum oživljavanja ljudi, koji startuje ove godine! (foto)

Tim je rekao da planira da ispita grupu pojedinaca između 15 i 65 godina, kojima je mozak proglašen mrtvim zbog pretrpljene povrede.
Prvi pokušaji da se mrtvi ljudi ožive biće započeti ove godine. Biokuark, kompanija sa sedištem u Filadelfiji, objavila je krajem 2016. godine da veruju da moždana smrt nije “nepovratna”. A sada je direktor Ira Pastor otkrio da će uskoro otpočeti testiranje metode matičnih ćelija u nekoj od zemalja Latinske Amerike, potvrđujući da će nove detalje da otkrije u mesecima koji dolaze.

Kako bi neka osoba bila proglašena zvanično mrtvom, mora prvo da doživi nepovrati gubitak moždane funkcije ili takozvanu “moždanu smrt”.

Biokuark je razvio injekciju koja će moći ponovo da pokrene mozak, a planiraju da je ove godine isprobaju na ljudima. Zanimljivo je da nemaju pravo da je testiraju prvo na životinjama.

Čitav postupak će teći prema planovima koji su utvrđeni prošle godine u Indiji, prenosi Dejli Mejl.

U početku su Pastor i njegov saradnik Himanshu Bansal, ortoped, planirali su da ove testove sprovedu u Indiji. Međutim, plan je blokiran od strane indijskog Saveta za medicinska istraživanja. Oni su pozvali ovaj dvojac da svoje planove ostvare na drugom mestu.

Prva faza pod nazivom “Prva ljudska neuro-regeneracija i nauro-reanimacija” biće sprovedena na jednoj grupi.

Tim je rekao da planira da ispita grupu pojedinaca između 15 i 65 godina, kojima je mozak proglašen mrtvim zbog pretrpljene povrede. Za to će koristiti skeniranje kako bi utvrdili na koji način bi mogli da u toj situaciji sprovedu preokret.

Sve će se odvijati u tri faze. Prvo, će uzeti matične ćelije iz krvi pacijenata i ubrizgati je u njihovo telo. Potom će pacijent dobiti dozu peptida koja će biti ubrizgana u njegovu kičmenu moždinu.

Na kraju, oni će 15 dana da budu podvrgnuti nervnoj stimulaciji uključujući i lasere i stimulaciju živaca da bi se pokušalo da se dođe do ukidanja moždane smrti, dok se pacijentovo stanje prati na skeneru.

Ideja o saglasnosti je ovom slučaju je komplikovana jer su svi pacijenti tehnički mrtvi. Međutim, definicija smrti danas baš i nije najjasnija.

Nekada je taj koncept bio jednostavan: kada srce prestane da kuca, osoba ne reaguje i ne diše, proglašava se mrtvom.

Sada je sve malo složenije, jer ima naprednih načina da se održi nivo kiseonika u telu, da se održi funkcija mozga i slično, prenosi Dejli Mejl.

Ova aktivnost Biokuarka je deo šireg projekta pod nazivom ReAnima. Obraćajući se MailOnline prošle godine Pastor je rekao da je ReAnima projekat skoncetrisan na klinička istraživanja moždane smrti.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter