Izvor:
17.06.2017 u 02:39
0

SAČUVAJTE MLADOST: Ovaj vitamin usporava starenje!

Starenje je ozbiljno, stanje koje izaziva nedostatak važnih sastojaka u organizmu. Na sreću, svako od nas može da sačuva mladost, povrati vitalnost i produži sebi život! Neprijatne promene koje nastaju s godinama mogu da se zaustave uz pomoć vitamina, minerala i antioksidanata.

S godinama organizam stvara veće količine homocisteina, supstance odgovorne za stvaranje krvnih ugrušaka koji mogu da dovedu do infarkta.

Vitamin B6 I folna kiselina, kojom obiluje zeleno povrće, orasi, kvasac, svinjska, goveđa, jagnjeća I pileća jetra, brzo snižavaju nivo homocisteina I na taj način održavaju vitalnost tela a pre svega krvnih sudova. I na taj način se delimično neutrališe protok vremena.

Ali vitamin B odnosno ceo kompleks vitamina B koristan je višestruko ne samo za snižavanje homocisteina već hrane vaš organizam I poboljšavaju ga na bezbroj načina.

Vitamin B12 izuzetno je važan za funkcionisanje nervnog sistema. Vitamini B1 i B2 učestvuju u proizvodnji energije I deluju na enzyme koji utiču na nerve, mišiće I srce dok vitamin B3 učestvuje u proizvodnji energije u ćelijama I održava zdravlje nervnog sistema I kože. Vitamin B5 (pantotenska kiselina) učestvuje u sintezi I metabolizmu steroidnih hormona, Vitamina D I neurotransmitera a vitamin B6 učestvuje u razgradnji proteina i u održavanju eritrocita, nervnog I imunog sistema.

Ukratko kompleks B vitamina će usporiti vaše starenje samim tim što će negvati vaš nervni sistem, pomagati vam u borbi sa stresom I depresijom, , otklanjati znake umora I jačati vaš imuni sistem. A na sve to I kosa I koža će vam delovati bolje nego ikada.

Zaista je mnogo razloga zbog koga treba obratiti pažnju na unos vitamina B u našu svakodnevnu ishranu bilo preko namirnica ili suplemenata. Jer danas, kada smo stresom I brzim načinom života toliko opteretili svoje organizam pospešujući tako starenje trebamo mu pružiti svu moguću podršku koja nam je na raspolaganju.

Izvor: zenablic.rs
Foto: Twitter/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter