Izvor:
19.06.2017 u 03:39
0

OSEĆATE NEPRIJATAN MIRIS SVOG TELA: Pročitajte šta je uzrok i kako ga se rešiti!

Ponekad svi mi možemo da postanemo žrtve neprijatnog mirisa, a razlog za to nije loša higijena već određeni zdravstveni problem koji pod hitno morate da rešite.

Ako osećate da vaše telo ispušta neprijatan ili neobičan miris, a niste sigurni šta je uzrok toga jer redovno održavate higijenu, ne brinite, dajemo vam najčešće krivce i načine na koje možete da se izborite sa njima.

Miris sveže ispečenog hleba

Ako osetite miris sveže ispečenog hleba, ali sa jačom aromom kvasca, koji definitivno ne dolazi iz rerne, već je izvor malo južnije, ispod vašeg struka, u pitanju je vaginalna infekcija.

Vaginalnu floru održava delikatan balans prirodne gljivice kandide i bakterija. Međutim, ukoliko primetite pojačano lučenje belog sekreta čiji mirs podseća na miris kvasca, postoji velika šansa da je u pitanju vaginalna infekcija.

Ovo stanje mogu da izazovu krajnje bezazlene navike kao što je nošenje vlažne odeće posle treninga.

Najbolje rešenje jeste korišćenje antigljivične kreme nekoliko dana, a u slučaju da je neprijatan miris i dalje prisutan, potražite pomoć lekara kako bi vam dao jači lek u slučaju da je u pitanju bakterijska infekcija.

Miris đubreta

Svi mrzimo miris koji se javlja ako nekoliko dana ne bacimo đubre, međutim, ako on ne dolazi iz kante već je izvor vaše međunožje, možda ste jednostavno zaboravile da izvadite tampon.

Obratite pažnju na bilo kakav znak nelagode koji možda prati ovaj miris. Iako možda ne vidite tračicu tampona, uz malo “istraživanja” sigurno ćete pronaći krivca.

Miris ribe

Čudan miris ribe je svakako znak za uzbunu – a ako je izvor mirisa vaše telo, onda su stvari krajnje ozbiljne.

Krivac za ovo su “loše” bakterije koje su nadjačale “dobre” bakterije u vagini, a miris je najprimetniji nakon seksa ili u danima oko menstruacije.

Ovo stanje najbolje je lečiti antibioticima.

Neprijatan zadah iz usta

Ako vam iz usta izlazi miris koji vašem sagovorniku šalje jasan signal da godinu dana niste prali zube ili posetiti lekara i ne postoji ta žvaka koja može da ga ukloni, velike su šanse da imate sinusitis.

U pitanju je bakterijska infekcija koja izaziva upalu tkiva sinusa, posebno u šupljim prostorima unutar kostiju koje se povezuju sa nosem.

Ovo stanje izaziva neverovatno neprijatan miris jer se šlajm polako cedi u pozadini vašeg grla, a često mogu da ga prate bol u uhu, zubu ili vilici.

Na svu sreću, ovo stanje se samo vrlo brzo dovodi u red, ali u slučaju da vam se pojavi i glavobolja, otok oko očiju ili određene promene u vidu, najbolje bi bilo da posetite doktora.

Čudan miris stopala

Glavni krivac zbog kog odbijate da se izujete čak i kada ste sami jeste znoj jer su znojave noge savršena sredina za bakterije i gljivice koje jednostavno uživaju da se razmnožavaju u vašim mračnim i toplim cipelama – a to dalje vodi do svraba i crvenih stopala.

Najbolje rešenje za uklanjanje ovog problema jeste da više pažnje posvetite higijeni stopala, ali i cipela. Nemojte isti par obuvati svaki dan, nosite pamučne čarape i izbegavajte da svoje omiljene cipele držite u mračnim i nedovoljno čistim prostorima.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter