Izvor:
20.06.2017 u 00:04
0

POZNATA OD DAVNINA: Crvena ribizla jača kosti!

Ukusna i lekovita crvena ribizla je u narodu poznata od davnina. Sadrži ugljene hidrate, vlakna i proteine, a kalorije u tragu.

Prebogata je karotenom koji u organizmu sintetiše vitamin A, važan za zaštitu sluzokože i pospešivanje razmene materija na ćelijskom nivou.

Bobice sadrže čak polovinu dnevnih potreba vitamina C, zbog čega se preporučuje kod avitaminoze.

Visoke koncentracije vitamina C čine da je ova voćka izuzetan antioksidans koji pomaže u sprečavanju različitih oblika karcinoma.

Dobar je i izvor vitamina K, pa se preporučuje za održavanje zdravlja kostiju, jer aktivira osteokalcina koji pomaže ugradnju kalcijuma u kosti.

Obezbeđuje i zdravo zgrušavanja krvi kao zaštitu kardiovaskularnog sistema, pospešuje rad creva i ubrzava oporavak posle hirurške intervencije.

Bobice crvene ribizle otvaraju i apetit, jačaju organizam i štite ga od nagomilanih štetnih materija.

Izvor: Novosti.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter