Izvor:
20.06.2017 u 21:28
0

ŽIVELI STE U ZABLUDI: Ove stvari za koje svi misle da su ZDRAVE, ustvari su ŠTETNE PO NAS!

Sigurno ste više puta čuli da kada je nešto dobro za vas, možete ga uzeti u neizmernim količinama, ali to ne mora da bude tačno.

Ovo su neke od takvih stvari, koje redovno uzimate.

1. Vitaminski dodaci ishrani

Iako ljudi sve češće troše novac na njih, da bi uspešno smršali, prekomerna količina može da bude štetna. Prekomerna doza hranljivih materija, kao što su gvožđe i vitamin A mogu biti opasni.

2. Lekovi protiv bolova

Prekomerna doza ovakvih lekova može izazvati upravo suprotno, a to je da vas nešto boli još više. Ovakvi lekovi ne treba da se uzimaju više od 10 dana u jednom mesecu.

3. Dremanje

Kratko dremanje može vas osvežiti, umanjiti stres i poboljšati koncentraciju, ali ako spavate duže od 30 minuta to vas dovodi u stanje dubokog sna, što može da izazove nervozu i zbunjenost.

4. Citrusno voće

Bogato je vitaminom C, posebno limun, pomorandža i grejpfrut, ali imaju visok nivo kiselina koje mogu da vam oštete zubnu gleđ i pojačaju osetljivost zuba. Posle konzumiranja ovakvog voća najbolje je da uzmete žvakaću gumu, jer će pljuvačka pomoći da se rešite kiselina.

5. Hidriranje kože

Ako preterujete, možete kožu učiniti "lenjom", što znači da konstantno ima dovoljnu količinu vode i proteina. Kada slučajno prestanete da je hidrirate biće presuva i moraćete sve više i više da nanosite kreme.

6. Orašasto voće

Jedite ih od 10 do 20 na dan, jer sadrže veliku količinu kalorija.

7. Maslinovo ulje

Jedna kašičica maslinovog ulja sadrži 120 kalorija, s toga je bolje da ne uzmate više od 4 kašičice na dan.

8. Vežbanje

Istina je da je vežbanje odlično za zdravlje ,ali ako preterujete može se loše odraziti na vaš imuni sistem. Svedite vežbanje na 45 minuta dnevno.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Twitter/enterijer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter