Izvor:
20.06.2017 u 23:31
0

NIJE ŠALA: Ako nemate svetle polumesece na noktima, odmah se obratite lekaru!

Da li se i vama čini da nekad obraćate pažnju na polumesece na noktima a nekad ne? Pogledajte, ako ih nema, to nije dobro.

Beli polumesec na noktima zove se lunula i vrlo je važan deo našeg tela. Izuzetno je osetljiva, a neki stručnjaci kažu da njena veličina može ukazivati i na moguće bolesti. Ako polumesec nedostaje ili je malen, morate da odete kod lekara.

Lunula na latinskom znači “mali mesec”, a zapravo je vidljivi deo korena nokta. Najbolje se vidi na palcu. Bela boja lunule je prividna jer peti bazalni sloj epiderma krije krvne ćelije ispod nje.

Manjak i izostanak lunule mogu ukazivati na sledeće:

– Ako je nema na palcu, može ukazivati na psihološke bolesti.

– Ako je vrlo mala ili je nema uopšte na kažiprstu, može ukazivati na probleme sa crevima, gušteračom i jetrom, ali i sa reproduktivnim sistemom kod žena.

– Nepostojanje lunule na srednjem prstu ukazuje na probleme sa krvnim pritiskom.

– Mala ili nepostojeća lunula na domalom prstu može biti znak da patite od problema sa štitastom žlezdom.

– Ako lunule nema na malom prstu, to može značiti da su vam creva začepljena, piše Bright Side.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Twitter/COOLovci

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter