Izvor:
23.06.2017 u 02:32
0

OBAVEZNO PROBAJTE: Napravite ok od višanja protiv grčeva!

Ukoliko vas muče grčevi i osećate bolove u mišićima, naročito posle vežbanja, pomoć potražite u prirodnom soku od višanja. Potrebno vam je kilogram ovog voća. Operite višnje i prelijte sa osam litara ohlađene i prethodno prokuvane vode, a zatim zagrevajte zajedno do ključanja. Kada skinete sa šporeta, mešajte petnaestak minuta, procedite i pijte sok u toku dana, što češće.

Istraživači sa Univerziteta u Vermontu zaključili su da ovaj blagotvorni napitak pomaže organizmu da savlada grčeve i napetost u mišićima. U istraživanju je učestvovalo 14 ispitanika, koji su podeljeni u dve grupe. Prva je tri dana pre i četiri dana posle vežbanja pila ovaj napitak, a ostala mešavinu nekih drugih sokova. Rezultati su pokazali da su dobrovoljci u prvoj grupi imali minimalne bolove u mišićima u odnosu na one iz druge, iako su ulagali isti napor.

Novosti
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter