Izvor:
07.07.2017 u 14:50
0

TRUDNICE, OBRATITE PAŽNJU: Ovaj lek uzimate redovno a može ugroziti vašu bebu!

Španski istraživači utvrdili su da su deca koja su dugo bila izložena ovom leku u majčinom stomaku češće imala problema s pažnjom, pa su sklonija poremećajima pažnje i autizmu.

Lekovi na bazi acetaminofena, jedne od retkih supstanci sa liste lekova koje trudnice mogu da piju i koriste ga u slučaju bolova ili temperature, sada se pokazao opasnim.

Naime, španski istraživači utvrdili su da su deca koja su dugo bila izložena ovom leku u majčinom trbuhu češće imala problema s pažnjom, pa su sklonija ADHD-u i autizmu.

Ovo je prva studija takve vrste, a takođe je i prva studija koja je ukazala na različit uticaj leka na dečake i devojčice.

Ispostavilo se da su dečaci skloniji autizmu dok su oba pola sklona ADHD-u, piše Daily Mail.

Izvor: vecernji.ba
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter