Izvor:
15.07.2017 u 18:40
0

RECITE ZBOGOM KVARNIM ZUBIMA! Primenite ove savete i posete stomatologu će postati prošlost!

Često se kaže da je preventiva najbolji lek, jer čovek tek kada se razboli shvati koliko je zdravlje bitno. Da biste na vreme krenuli u suzbijanje brojnih bolesti zuba i upala desni, neophodno je na vreme upoznati se sa najčešćim problemima zuba i mogućim upalama sluzokože, kao i upala desni i drugim problemima, koji mogu da deluju naizgled bezazleno, a u stvari su žarišta intenzivnog bola i problema.

Crna tačka koja vam se pojavila na zubu nije vas uplašila, jer mislite da je to samo obična tačka koja neće prouzrokovati bol? Nemojte biti opušteni kada vidite neke promene na vašim zubima, krv prilikom pranja zuba ili crvenilo koje se pojavilo jer je upala desni uzela maha.

Pre ili kasnije pojaviće se bol, a ukoliko on postane sve intenzivniji verovatno je došlo do pojave karijesa na vašem zubu, a česti uzroci su slatkiši, bakterijski plak ili neadekvatna higijena.

Na koji način se rešiti karijesa? Današnja moderna tehnologija prodrla je i u stomatologiju, pa više ne morate da strahujete od bušilice pomoću koje će vam stomatolog ukloniti karijes, jer je danas to moguće i pomoću lasera. Bezbolnije i lakše rešićete se problema na zubima, a i manja je verovatnoća za pojavu brojnih infekcija.

Međutim, da bi se rešio problem karijesa, neophodna je intervencija doktora, ali svakako održavanjem oralne higijene, zdravom ishranom bogatom vitaminima i mineralima pokušajte da predupredit pojavu karijesa.

Afte – mali beli bolni plihovi

Često vam se dešava da osećate peckanje i bol na sluzokoži usana, a uz to su vam i desni crvene? Ukoliko ste primetili pojavu otoka oko zubnog mesa, znajte da je upala desni stavila sve pod svoju kontrolu. Beli plihovi su vam se pojavili na sluzokoži usne, a ne znate šta im je uzrok? Mada se ne zna tačno šta izaziva pojavu afti u usnoj duplji, uglavnom su najčešći uzroci stes i poremećaj hormona, pa su pojave ovih bolnih mikrooštećenja češće kod žena nego kod muškaraca.

Jedinstven lek u borbi protiv afti ne postoji, a one mogu da prođu i same od sebe posle nekoliko dana. Svakako, bol možete umanjiti korišćenjem cvetnih vodica od lavande i ruže, kao i gelove od aloje vere ili kesice čaja od kamilice i žalfije.

Bol i osetljivost zuba

Pokušavate da popijete nešto hladno ili da pojedete sladoled, ali vam muku zadaje bol u zubima. Toplo ili hladno izaziva jake bolove, pa vam to predstavlja mučenje, jer nikada ne znate koje jačine će bol biti. Očigledno je da su vaši zubi i desni osetljivi, pa ukoliko imate problem sa hormonima, ova pojava nije iznenađujuća. Takođe, uzork bolova u zubima može da bude i upala desni.

Kako biste se rešili bola, moguće je upotrebiti razne homeopatske preparate, jer su oni efikasno sredstvo koje vam može pomoći kod osetljivih desni i zuba.

Neprijatni zadah – Halitoza

Veliku nelagodu vam izaziva neprijatan zadah, a po svaku cenu želite da ga se rešite? Mi vam preporučujemo redovnu i temeljnu higijenu usne duplje, upotrebu četkica za jezik, jer često neprijatan zadah izaziva bakterije koja se pojavljuje na jeziku.

Ukoliko spavate otvorenih usta to često može proizrokovati pojavu bakterije, jer otvorena usta čine da se vaša suzokoža isušuje i tako nastaje stručnim jezikom rečeno halitoza.

izvor/kurir

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter