Izvor:
23.07.2017 u 14:44
0

PRIRODNI LEKOVI: Bez ovoga ne krećite na letovanje! Evo i zašto!

Pripreme za letovanje su u toku a vas muči šta da nosite od lekova. Ne morate da potrošite celu platu u apoteci.

Sve što postoji u prirodi je mnogo bolji izbor od veštačkih proizvoda.

Ovih nekoliko namirnica su odlična zamena za antibiotike i druge lekove:

Aloja

Sigurno najbolji lek za opekotine od sunca jeste aloja. Ova biljka je antioksidant i sprečava da dođe do zapaljenja kože.

Đumbir

Osim što je odličan začin, đumbir je dobar i za naše zdravlje. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da je đumbir neprikosnoven u borbi protiv mučnine koja je vrlo česta tokom dugih putovanja. Najbolje je da kada osetite nelagodnost u stomaku i mučninu, da grickate komad đumbira. Jeste neprijatnog ukusa ali izdržite, vrlo brzo će vam biti bolje.

Hajdučka trava

Dijareja je vrlo česta kada se promeni klima pa mnogo ljudi ima ovaj problem na putovanjima. Čaj od hajdučke trave, lista kupine, dunje i šipka je magičan kada su stomačni problemi u pitanju.

Badem

Glavobolja je problem mnogih od nas pa umesto aspirina, pogrickajte koji badem. Takođe, može pomoći i kod groznice i niže temperature.

Semenke komorača

Komorač sadrži anetol, eterično ulje koje stimuliše izlučivanje digestivnih sokova. Vrlo je delotvoran kod blažih bolova i upala u stomaku a semenke su odlične i ako patite od gastritisa.

Soda bikarbona

Soda će biti odlična ako je stavite na mesto gde vas je ujeo komarac. Soda bikarbona ima alkalnu komponentu koja neutralizuje pH balans kože, a tapkanje sode na mesto ujeda smanjuje upalu i svrab. Napravite smesu od sode i obične vode koja će biti malo gušća. Namažite na ujed i operite kada se osuši.

Slana voda

Ukoliko osetite da vas boli grlo, u četiri decilitra mlake vode dodajte kašičicu morske soli i nekoliko puta ispirajte glro po par minuta.

Belance

Ukoliko nemate aloju o kojoj smo gore pisali, za opekotine od sunca vam može pomoći i obično belance. Ublažiće bol, ubrzaće zarastanje rana ukoliko je do njih došlo i sprečiće pojavu plikova.

happytv/srbijadanas
foto: zenskimagazin.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter