Izvor:
25.07.2017 u 14:27
0

OČI MOGU DA UKAŽU NA ZDRAVSTVENE PROBLEME: Dobro pogledajte imate li neki od OVIH SIMPTOMA!

Oči nisu samo ogledalo duše, već i zdravlja! Osim toga što otkrivaju da li ste tužni, srećni, veseli ili ljuti, mogu vam ukazati i na druge, znatno ozbiljnije stvari, zato ih pogledajte malo bolje. Simptomi brojnih bolesti mogu se kriti u vašim očima, a prvi su znak da promenite neke životne navike i obratite se lekaru. Podočnjaci ne znače uvek da ste neispavani, a pojava čmička ne govori, kako se u narodu veruje, da vam je neko blizak u drugom stanju. Saznajte šta vaše oči pokušavaju da vam kažu

Podočnjaci

Sigurno su jedan od znakova neispavanosti i umora. Da bi čovek tokom dana mogao uspešno da funkcioniše, potrebno mu je do osam sati kvalitetnog spavanja. Međutim, stručnjaci upozoravaju na to da manjak sna može biti uzrok brojnih zdravstvenih problema, od kojih su najčešći problemi sa štitnjačom i anemija. Intolerancija na gluten i mlečne proizvode takođe može biti razlog za pojavu tamnih krugova ispod očiju. Ako vi ipak dovoljno spavate, a i dalje mučite muku sa podočnjacima, obratite se lekaru.

Žuto umesto belog

Čim primetite da su vam beonjače postale žućkaste, znajte da nešto nije u redu s vašom jetrom i da postoji mogućnost da bolujete od hepatitisa. Kada imate zdravstvene probleme sa jetrom, neophodno je da smanjite konzumiranje alkolholnih pića, da izbegavate biljna ulja i šećer i da u svoju ishranu uvrstite povrće, jaja, luk i da ujutru čim ustanete na prazan stom pijete toplu vodu s limunom i tako čistite organizam.

Krvave

Krvave oči upozoravaju da treba da se obratite oftalmologu. Konjunktivitis, blefaritisa, uveitis, glaukom i različite alergije mogu izazvati krvave oči. Crvenilo beonjače se pojavljuje i kod ljudi koji dosta vremena provode za računarom. Stručnjaci savetuju da je u tim slučajevima neophodno odmarati oči – na svakih pet do 10 minuta treba praviti pauzu i sklanjati pogled sa ekrana.

Suve
Osećaj kao da imate pesak u očima je znak da imate problem sa suvim očima. Ako se suočavate sa tim, počnite da unosite više vitamina A, koji možete pronaći u životinjskoj jetri. Dovoljno je da dva puta nedeljno jedete životinjsku jetru. Suve oči se pojavljuju i kada ste na dijeti, pa ne unosite dovoljno masti. U tom slučaju, suvoće ćete se rešiti konzumiranjem kokosovog i maslinovog ulja.

Natečene

Natečene oči takođe znače neispavanost. Većina dama će to rešavati stavljajući vrećice čaja i kolutiće krastavca na kapke, ne sluteći da takve oči mogu biti znak zdravstvenih problema – neuravnoteženog unosa kalijuma i natrijuma, odnosno unošenja previše soli.

Izvor:Alo.rs
Foto:Twitter/Mariam Shafique

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter