Izvor:
31.07.2017 u 17:55
0

NAUČNICI OTKRILI: Žene koje rode u tridesetim, duže će živeti!

Naučnici su uporedili očekivanu životnu dob majki u evropskim zemljama s godinama kada su dobile decu. Rezultati su pokazali da žene koje su rodile u tridesetim imaju veću verovatnoću da žive duže od žena koji se postale majke u tinejdžerskim ili dvadesetim godinama.

"Rezultati pokazuju da bi žene koje su prvo dete dobile u kasnijim godinama mogle živeti duže. To je jedan od faktora koji najviše iznenađuje i što može biti dokaz da je odgađanje trdunoće dobra odluka", navodi se u članku objavljenom u časopisu "Journal of Public Health".

Druga studija, objavljena u časopisu "Menopause", takođe je utvrdila da majke koje su rodile s 33 ili više godina mogu imati određene DNK markere za dugovečnost u odnosu na one koje su rodile ranije.

Međutim, nijedna studija nije dala objašnjenje zbog čega starije majke imaju veću verovatnoću da žive duže.

Stručnjaci za plodnost smatraju da žene koje odgađaju trudnoću jer žele da se posvete obrazovanju i karijeri imaju duži životni vek jer sebi mogu da priušte zdraviji stil života.

Izvor/slo.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter