Izvor:
31.07.2017 u 22:12
0

PRIRODNI LEK ZA BOLNE UŠI: Napravite sami ovaj melem od samo dva sastojka!

Narodna medicina krije pravo bogatstvo recepata za meleme, obloge, napitke, koji se lako spremaju i prave se od sastojaka koje verovatno već imate u kući. A veoma su efikasni.

Na primer, ako imate problema sa anginom ili upalom grla i krajnika, probajte napitak koji preporučujemo. Lako se priprema i sigurno će vam doneti olakšanje. U lakšim slučajevima on deluje za samo četiri sata!

Potrebno je:

– 80 gr samlevenih semenki kima

– 200 ml vode

– 1 kašika konjaka ili vinjaka.

Način pripreme:

Mlevene semenke kima prelijte vodom, pa kuvajte 15 minuta. Dobićete gustu masu, koja liči na talog kafe. Procedite je pa dodajte 50 ml vode i prokuvajte još dva do tri minuta.

Sklonite šerpicu sa vatre i dodajte konjak.

Vaš napitak je spreman!

Primena:

Na svakih pola sata pijte po 1 supenu kašiku.

Već posle dva sata bol u grlu će polako nestajati i biće vam sve lakše da gutate. Posle četiri sata ćete se osećati dosta bolje.

Ukoliko imate ozbiljniji problem, možete da pijete ovaj napitak i duže od toga. Preporučuje se svima koji su podložni prehladama i često imaju upaljeno grlo i anginu.

Izvor: healthyfoodhouse.com
Foto: Twitter/newsblic50

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter