Izvor:
01.08.2017 u 19:38
0

MUŠKARCI OPREZ: Preteranim konzumiranjem šećera možete oboleti od depresije!

Upoznati smo sa tim da nije zdravo preterano konzumiranje šećera,zato što goji i može da izazove dijabetes, i to nezavisno od pola. Kod muškaraca, međutim, negativno utiče i na psihu, tvrde naučnici Univerzitetskog koledža u Londonu u časopisu “Scientific Reports”

U studiji kojom je bilo obuhvaćeno 8.000 ljudi učesnici su počev od 1980-tih godina redovno obaveštavali naučnike o zdravlju, načinu života i ishrani.

Rezultati pokazuju da muškarci koji često konzumiraju kolače, čokoladu, sokove i druge slatkiše češće pate od depresije i anksioznosti nego muškarci koji to ne rade.

Oni koji su unosili više od 67 grama šećera dnevno, bili su izloženi 23 odsto većem riziku od psihičkih bolesti nego oni koji su unosili 39,5 grama dnevno.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje odraslima dnevnu dozu od najviše šest kašičica šećera (25 grama).

Slatkiši izazivaju nagli skok nivoa šećera u krvi, ali i isto tako nagli pad, što, prema tvrdnjama naučnika, posle dužeg vremena može da utiče na psihu.

Kod žena koje su učestvovale u studiji naučnici nisu ustanovili vezu između konzumiranja slatkiša i psihičkih oboljenja.

Izvor/Informer.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter