Izvor:
05.08.2017 u 20:34
0

NE TREBA DA VAS BUDE SRAMOTA: Lekari su odgovorili na sva ženska pitanja!

Žene često imaju nedoumice kada je u pitanju njihova intimna regija, međutim iz nekog razloga, kada odu kod lekara, plaše se da pitaju ono što ih najviše interesuje.

Zašto stalno imam urinarnu infekciju, i kako da to izbegnem?

Mnoge žene muče muku sa urinarnom infekcijom. Bol u donjem delu stomaka, peckanje dok mokre i osećaj neprijatnosti između nogu znaju da izlude. Ipak, retko koja žena se usudi da pita zašto svako malo ima muku sa urinarnom infekcijom i kako to da izbegne.

Lekari kažu da žene imaju urinarne infekcije češće od muškaraca jer su im rektum i vagina blizu jedno drugog. Zbog toga, ukoliko se nepravilno brišete nakon velike nužde (od pozadi ka napred), sedite na tuđoj wc šolji ili prljavim rukama dodirujete međunožje možete očekivati da dobijete infekciju. Takođe, žene koje često menjaju partnere češće imaju infekcije.

Kako da izbegnete?

– Lekari kažu da bi trebalo da obavite malu nuždu i pre i nakon seksa! Na taj način ćete svoje mokraćne kanale očistiti od bakterija.

– Jedite proizvode koji u sebi imaju brusnicu.

Zašto sam suva?

Žene, pogotovo one u godinama primećuju da više ne vlaže kao pre. Zbog toga im seks postaje bolan i neprijatan, ali ne žele da se žale lekaru jer misle da njihov partner ne može više dovoljno da ih uzbudi. Istina je da poremećaj hormona može da uzrokuje da vam vagina bude suva. To ne mora da znači da imate stravičan disbalans hormona. Naprotiv! Sa ovim problemom se susreću žene koje doje, koje su imale previše stresa u poslednje vreme, žene koje su ušle u klimaks.

Uvek pitajte svog doktora za savet ukoliko vam se pojavi ovaj problem, a da biste izbegli bolan odnos, koristite lubrikante.

Zašto svako malo imam gljivice?!

Pad imuniteta, promena partnera, nepravilna higijena… Sve to može da uzrokuje pojavljivanje gljivica. Osim neprijatnog mirisa, gljivice mogu da prouzrokuju i stravičan svrab.

Kako da ovo izbegnem?

Najvažnije je da radite na jačanju imuniteta. Pored toga, trebalo bi da bolje vodite računa o svojoj higijeni i da naterate partnera da i on poseti lekara, kako ne bi došlo do toga da se vi stalno lečite, a on vam uporno prenosi… Tokom letnjih meseci izbegavajte da sedite dugo u mokrom kupaćem kostimu, jer to itekako pogoduje gljivicama.

Zašto mi smrdi tamo dole?

Svaka žena ima svoj vaginalni miris i mora da primeti kada dođe do nagle promene mirisa. To je signal da nešto dole nije kako treba. Mogu biti gljivice ili neka ozbiljnija infekcija. Promena mirisa ne znači da treba da kupujete intimne sapune koji mirišu i da se stalno perete i koristite intimni dezodorans, već je to signal da treba da posetite lekara. Čak i ukoliko ne primećujete sekret na gaćicama, valjalo bi da proverite šta je uzrok promeni mirisa.

Alo.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter