Izvor:
09.08.2017 u 13:29
0

PO JUTRU SE DAN POZNAJE: Ove jutarnje navike su ključne za dobro raspoloženje tokom celog dana!

Istraživanja pokazuju da, bez obzira na to da li ste jutarnji tip osobe ili ne, jutarnje raspoloženje utiče na produktivnost tokom celog dana.

Ukoliko se probudite loše raspoloženi, verovatno će vas taj osećaj pratiti tokom celog dana. S druge strane, ako se probudite dobro raspoloženi verovatno ćete biti produktivni i osećati se srećno i korisno.

Istraživači su u novoj studiji pronašli emocionalne i opšte zdravstvene prednosti ljudi koji su bili jutarnji tipovi. S druge strane, noćne ptice koje su bile prisiljene da ustaju rano uglavnom su bile u raskoraku s uobičajenim dnevnim rasporedom.

Stručnjaci navode da umesto da odlažete alarm i ustajete mrzovoljni, možete promeniti nekoliko stvari u svom životu i početi uživati u jutarnjim časovima.

Ukoliko odlučite da slediti savete stručnjaka, trebali biste da legnete u krevet nekoliko sati ranije nego inače. Stručnjaci ističu da će to poboljšati vaše emocionalno stanje, a i lakše ćete ustati ujutru.

Kako biste povećali šanse za uživanje u danu, potrebno je da stvorite zdrave jutarnje navike. Ističu kako je jedna od najzdravijih jutarnjih rutina doručak koji će vam pomoći da pokrenete metabolizam i dati vam energiju koja vam je neophodna za ostatak dana.

Ukoliko se budite loše raspoloženi, istraživači savjetuju da meditirate i za to vreme razmislite o dobrim stvarima u vašem životu na kojima možete biti zahvalni. Takođe, savjetuju da dan počnete vjžbanjem.

Izvor:Klix
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter