Izvor:
09.08.2017 u 21:42
0

SOJA KAO LEK: Iznenadićete se kad vidite šta sve leči!

Soja je izuzetno vredna namirnica, koja ima širu primenu od ishrane. Zbog korisnih sastojaka, u narodnoj medicini se koristi kao lek za pojedine zdravstvene tegobe. Preporučuje se za skidanje visoke temperature, uklanjanje zapaljivih procesa i kao melem za bolna mesta.

Flaster od sirove soje je najdelotovorniji. Pripremite ga tako što ćete u pet šolja vode da potopite šolju sirove soje i ostaviti da prenoći. Ujutru soju izmrvite, dodajte malo brašna i ovu lepljivu pastu stavite na gazu ili masni papir, da bude debljine 1 cm. Nanesite na kožu i menjajte čim se osuši, sve dok se zdravstvena tegoba ne ublaže.

Tofu sir od soje takođe može da se pripremi u vidu flastera. Efikasno skida visoku temperaturu, leči opekotine drugog i trećeg stepena, uganuća, iščašenja i zapaljenske procese. Pripremite ga tako što prvo iz manjeg parčeta tofu sira pomoću gaze iscedite suvišnu vodu. Potom izdrobljeni tofu pomešate sa 5 gr narendanog đumbira i supenom kašikom belog brašna. Sve sastojke dobro promešajate, a dobijenu smesu koristite na isti način kao i flaster od soje.

Izvor/Novosti.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter